ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/11/2018

МИГРАНТИ ВРАЋЕНИ ИЗ БИХАЋА У КАСАРНУ "УШИВАК" КОД ХАЏИЋА

 

БИХАЋ, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Група од око 150 миграната и избјеглица, којима су припадници полиције Унско-санског кантона /УСК/ јутрос онемогућили улазак у Бихаћ, вечерас је враћена у касарну "Ушивак" код Хаџића, јавила је Телевизија Н1.

 

Група миграната данас је заустављена на Жељезничкој станици у Бихаћу, гдје су допутовали Tалго возом из Сарајева.

Портпарол Министарства унутрашњих послова УСК Снежана Галић рекла је да су полицијски службеници овим наставили да спроводе мјере онемогућавања прилива новог броја миграната на подручје Бихаћа и Велике Кладуше.

Она подсјећа да су те мјере у складу са закључком Оперативне групе за координацију активности и надзор над мигрантском кризом у УСК, али и у сагласности министра безбједности БиХ Драгана Мектића.

"Разлог је преоптерећеност постојећих смјештајних капацитета на подручју нашег кантона, али и држање безбједносне ситуације под контролом", рекла је Галићева.

Мигранти и избјеглице су из Tалго воза измјештени у три аутобуса, након чега су под полицијском пратњом превезени назад у прихватни миграциони центар "Ушивак".

У МУП-у УСК данас је речено да је од 23. октобра онемогућен долазак око 1.500 миграната у Бихаћ, гдје, према посљедњим информацијама, већ борави више од 3. 000 миграната и избјеглица.