ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима12/11/2018

БЕЗ ПРОБЛЕМА У САОБРАЋАЈУ

 

БАЊАЛУКА, 12. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Републици Српској саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Због изградње наплатне станице "Чатрња" на ауто-путу Градишка-Бањалука до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, због радова.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац, од 7.00 до 17.00 часова од понедјељка до суботе саобраћај се, због радова,
обуставља десетак минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Радним данима, од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, биће получасовних обустава саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, у мјесту НП Сутјеска-Прибој, општина Фоча.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак /деминерска радилишта Клакари Доњи девет и 13/ од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај ће бити обустављан 30 минута и пропуштан 15 минута.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћа се успорено због санације.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Бањалуци је забрањен саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, свим возилима преко Зеленог моста, свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

На регионалном путу Лопаре-Прибој, због активираног клизишта, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због санације моста преко ријеке Моштанице потпуно је обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

На регионалном путу Tеслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

У Федерацији БиХ је у јутарњим часовима смањена је видљивост, због магле, посебно на дионицама уз ријеке Босну, Дрину и Лашву.

За теретна возила на снази је забрана саобраћања на магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, на улазу у Бугојно, због санације моста.

Саобраћај теретних возила преусмјерава се на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Tравник-Невић Поље, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.