ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/11/2018

ДАНАС У БЕОГРАДУ ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ О ГЕНЕРАЛУ МЛАДИЋУ

 

БЕОГРАД, 16. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Београду ће данас бити представљена књига "Генерал Младић: последња битка. Успомене, интервјуи, документи", коју је припремио и објавио у Москви Руски друштвени комитет за заштиту генерала Ратка Младића.

 

На промоцији књиге-документа у којeм су први пут објављене успомене генерала Младића ће говорити посланик у руској Думи Павел Сергејевич Дорохин, историчар Јелена Гускова, новинар и публициста Љиљана Булатовић, пензионисани генерал Војске Републике Српске Петар Шкрбић и генералов син Дарко Младић, најављено је из Представништва Српске у Србији.

У књизи је описано ослобађање мјеста Кијево код Сарајева у јуну 1991. године, састанак Младића са министром спољних послова Русије и његовим замјеником Андрејем Козирјевим и Виталијем Чуркином 1993. године, посјета Москви у априлу 1995. године, разговор са предсједником СР Југославије Добрицом Ћосићем 1993. године, преговори у Женеви исте године, као и са помоћником америчког државног секретара Ричардом Холбруком 1995. године.

Књига садржи и Младићево свједочење о хронологији његовог хапшења
2011. године, а о генералу Младићу у књизи говоре његова супруга Босиљка, другови из војске, као и поједини западни новинари.

На страницама зборника представљен је и став Министарства иностраних послова Русије, које је покушало да организује лијечење генерала Младића у Москви, као и о активностима Руског друштвеног комитета за заштиту, који је подржао генерала у његовој борби са Хашким трибуналом.

Промоција ће бити одржана у београдском Медија центру у 11.00 часова.