ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика16/11/2018

БЈЕЛИЦА: ЧУВАТИ СВОЈУ ПОЛИТИЧКУ ОПЦИЈУ, АЛИ И РАЗГОВАРАТИ СА СНСД-ом

 

СОКОЛАЦ, 16. НОВЕМБРА /СРНА/ - Члан Главног одбора СДС-а Милован Бјелица изјавио је данас да се треба борити и чувати своју политичку опцију, али и отворити разговоре, посебно са најјачом политичком партијом у Српској СНСД-ом, како би са још широм скупштинском већином могла да ради лакше у интересу грађана Републике Српске и БиХ.

 

Бјелица је рекао новинарима да не зна шта ће се десити на сутрашњој сједници Главног одбора СДС-а, али да је увјерен да један број људи којима је Српска на првом мјесту не обраћа пажњу на посљедња дешавања у странци.

Он сматра да је свим политичким субјектима у Српској на првом мјесту Република Српска и очување Дејтонског мировног споразума.

"Ја сам сигурно на том путу и јавно сам изнио своје мишљење што ми Устав гарантује, тако да ћу увијек говорити оно што мислим и не могу никоме полтронисати, нити имам разлога да кога оптужујем, али то је мој став, који ћу заступати до краја", навео је Бјелица.

Одговарајући на питање новинара да ли ће прихватити мјесто првог човјека у СДС-у, он је нагласио да нема те амбиције и да му здравствено стање то не дозвољава.

Када је ријеч о пријетњи упућеној њему и његовој породици, Бјелица је рекао да је јасно да је та порука политичке природе, због јавног изношења ставова испред своје изборне јединице и Предсједништва странке којој припада.

Он је нагласио да је та пријетња смрћу њему и породици сада у надлежености Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијске управе Источно Сарајево, гдје је дао изјаву на те околности.