ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима19/11/2018

КОЛОВОЗИ МЈЕСТИМИЧНО МОКРИ, МОГУЋА ПОЛЕДИЦА У ВИШИМ ПРЕДЈЕЛИМА

 

БАЊАЛУКА, 19. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по мјестимично мокрим коловозима, а ниска температура ваздуха погодује формирању поледице у сјеновитим дијеловима, у вишим предјелима, преко планинских превоја, мостова и надвожњака.

 

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују максимално опрезну и спорију вожњу и возаче напомињу да на пут не крећу без зимске опреме која је и законски обавезна.

У котлинама и уз ријечне токове, те преко планинских превоја слабија магла или сумаглица смањују видљивост, посебно на подручју Кнежева и Мркоњић Града, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

На ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње наплатне станице "Чатрња".

Због радова, режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, дионица Крупа на Врбасу-Бочац, од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се обуставља на десетак минута и пропушта се наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука-Српске Tоплице /на дијелу од Космоса до Нуле/ у току је изградња трасе оптичког кабла, због чега се саобраћај одвија успорено, уз регулацију семафорима на дијелу гдје се изводе радови.

Почела је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два, због чега ће бити измијењен режим одвијања саобраћаја.

Постављена је привремена саобраћајна сигнализација и њено поштовање је обавезно.

Поводом одржавања манифестације "Свјетски дан сјећања на жртве саобраћајних незгода" данас ће од 11.30 до 13.00 часова у Бањалуци бити обустављен саобраћај за сва возила у Улици краља Петра Првог Карађорђевића у дијелу од раскрснице са Алејом Светог Саве до раскрснице са Булеваром цара Душана.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираног клизишта на регионалном путу Лопаре-Прибој обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе и преусмјерен на алтернативне правце.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица.

Возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због санације клизишта биће измијењен режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

Због санације клизишта, на регионалном путу Братунац три-Дрињача од 7.00 до 16.00 часова потпуно је обустављен саобраћај, док од поноћи до 7.00 и од 16.00 до поноћи остаје на снази забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3".

Ова забрана не односи се на аутобусе "Дринатранса" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Због деминерских радова на путу Брод-Оџак, на деминерским радилиштима Клакари Доњи девет и 13, од 8.00 до 18.00 часова радним данима саобраћај се одвија тако што 30 минута трају обуставе и 15 минута пропуштања возила.

На регионалном путу Tеслић два-граница Републике Српске/Федерације БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Ауто-мото друштву "Оптима" у Модричи данас од 9.00 до 11.00 часова и АМД "Шамац" у Шамцу од 13.00 до 15.00 часова у оквиру превентивне кампање "Безбједна вожња у зимским условима 2018", возачи ће моћи да бесплатно контролишу исправност уређаја на возилима и њихову припремљеност за вожњу у зимским условима.

У току је уградња уређаја за бројање саобраћаја на дионици магистралног пута Tеслић /Барићи/- Каруше у мјесту Tешањка у Федерацији БиХ, па се на тој дионици саобраћа једном траком наизмјенично.

Због санације моста на магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, саобраћај теретних возила обустављен је и преусмјерен на алтернативни правац преко Доњег Вакуфа и Tравника, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

Радови су у току на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, као и на магистралним путевима Мостар-Чапљина, Коњиц-Tарчин, Домановићи-Столац, Доњи Вакуф-Tравник и Олово-Кладањ.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.