ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана19/11/2018

БАЊАЦ: НЕ МОЖЕ НЕКО ДРУГИ БИРАТИ НАШ КАДАР

 

БАЊАЛУКА, 19. НОВЕМБРА /СРНА/ - Посланик ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац рекао је да би Предсједништво те партије требало сутра да одржи сједницу на којој ће одлучивати о судбини четири посланика који на данашњој конститутивној сједници парламента Српске нису гласали за Душка Ивића, који је предложен за предсједника Народне скупштине.

 

"Предсједништво ДНС-а води кадровску политику и оно је предложило Ивића за предсједника Народне скупштине. О кадровима ДНС-а одлучиваће органи те партије, уколико то не можемо урадити онда нећемо никога ни кандидовати и у таквој причи не требамо ни учествовати", закључио је Бањац.

Бањац је истакао да та партија не може прихватити да неко други бира и одлучује о кадру ДНС-а.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да очекује разговоре лидера политичких партија које чине коалицију у којим ће бити разјашњене одређене нејасноће, након чега би и органи ДНС-а требало да заузму ставове.

"На основу коалиционог споразума који имамо са СНСД-ом и СП-ом, Предсједништво ДНС-а за нашег кандидата за предсједника Народне скупштине предложило је Душка Ивића. Посланици ДНС, нас 12 није исто гласало, односно њих четворо није гласало за званичан став органа ДНС-а", навео је Бањац.

Недељко Чубриловић из ДНС изабран је данас за предсједника новог сазива Народне скупштине Републике Српске.

За Чубриловића je гласаo 51 посланик, а 29 је било против.