ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима06/12/2018

МОГУЋА ПОЛЕДИЦА ЗБОГ НИСКЕ ЈУТАРЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ

 

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су дјелимично влажни и клизави, уз присуство магле у вишим предјелима, котлинама и уз ријечне токове, а због ниске јутарње температуре из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на могућу поледицу, нарочито на дионицама у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазу тунелима.

 

Возачима из АМС скрећу пажњу да опрезно возе, посебно на дионицама у усјецима и поред камених косина, гдје су учестали одрони камења и земље на коловоз.

У току је изградња привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У примјени је и нова уредба предузећа "Ауто-путеви Републике Српске" о висини путарине на том ауто-путу, па цијена путарине на релацији Бањалука-Кладари /код Добоја/ за путничка возила износи седам КМ, а Бањалука-Прњавор четири КМ.

На ауто-путу Бањалука-Градишка до даљег је "отворени" систем наплате путарине, а због изградње наплатне станице "Чатрња" измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току је санација коловоза на дионици магистралног пута Врбашка-Градишка, због чега се саобраћај од 7.00 до 16.00 часова одвија једном траком наизмјенично, без дужих застоја.

Завршени су радови на изградњи канализације на дијелу магистралног пута кроз град Бијељину, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и постављена је привремена сигнализација.

Због радова, режим одвијања саобраћаја измијењен је на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

На дионици магистралног пута Бањалука-Српске Tоплице у току је изградња трасе оптичког кабла, због чега се саобраћај одвија успорено, уз регулацију семафорима на дијелу гдје се изводе радови.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се обуставља на 10-так минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због санације клизишта измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично се саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена је привремена сигнализација.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3" а због радова на санацији клизишта.

Забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранса" Зворник, који саобраћају на редовним линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Tеслић два-граница Република Српака/Федерација БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због радова на уградњи бројача фреквенције возила данас од 9.00 часова возила ће саобраћати наизмјенично једном траком на магистралном путу у Орашју, на подручју Федерације БиХ.

Због санације тунела Врандук два и два моста измијењен је режим саобраћања на дионици Зеница-Немила.

Возила из смјера Зенице користе магистрални пут, док се у супротном смјеру саобраћа регионалним путем Немила-Зеница.

У току је санација моста на магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, због чега је саобраћај теретних возила обустављен и преусмјерен на алтернативни правац преко Доњег Вакуфа и Tравника, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

Радови су у току на дионици ауто-пута Сарајево запад-Лепеница, те на магистралним путевима Мостар-Чапљина, Домановићи-Столац, Доњи Вакуф-Tравник, Бањалука-Јајце и Олово-Кладањ.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због радова, на граничном прелазу Славонски Шамац /у Хрватској/ вози се уз привремену регулацију, суженим коловозом.

Због радова у Хрватској и даље обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.