ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2018

У МОСТАРУ ОДУЗЕТЕ ЦИГАРЕТЕ И ДУВАН

 

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ су на пијаци у Мостару одузели 4.156 кутија цигарета и 54 килограма дувана.

 

Из УИО је саопштено да су службеници Регионалног центра Мостар у сарадњи са припадницима МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона на пијаци у Врапчићима привремено одузели 4.156 кутија цигарета и 54 килограма дувана који нису били обиљежени акцизним маркицама Управе.

"Цигарете и дуван привремено су одузети, а с обзиром да су радње почињеног прекршаја окарактерисане као кривично дјело недозвољен промет акцизних производа, о њима ће бити обавијештено Тужилаштво БиХ", наведено је у саопштењу.

Из УИО је саопштено да су у 2018. години овлаштени службеници Управе одузели цигарете и дуван без акцизних маркица укупне вриједности 1,6 милиона КМ.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик незаконите трговине, утаје акциза, царине или ПДВ-а. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.