ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана06/12/2018

ПРОГРАМОМ СОЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ У ОВОЈ ГОДИНИ ОБУХВАЋЕНО 1.664 ДЈЕЦЕ

 

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Влада Републике Српске усвојила је данас у Бањалуци информацију о реализованом пројекту "Социјализација дјеце Републике Српске - 2018", којим је у овој години обухваћено 1.664 дјеце са пратећим одраслим лицима - 172 васпитача, 156 чланова стручног тима и 108 родитеља.

 

Овај пројекат реализован је од 20. маја до 21. септембра у 14 смјена, у омладинском хостелу "Ужице" у Бечићима, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

"Програмске активности пројекта су прилагођене узрасним, развојним карактеристикама и индивидуалним специфичностима дјеце. Здравствена заштита, као један од најзначајнијих сегмената у реализацији пројекта, а првенствено у безбједности учесника, има посебно мјесто у припреми и самој реализацији", наводи се у саопштењу.

За реализацију пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске - 2018", буџетом Фонда за дјечију заштиту за 2018. годину предвиђено је 1.100.000 КМ, а утрошено 1.071.599 КМ.

"Реализација овог пројекта планирана је буџетом и програмом рада Фонда за дјечију заштиту и за 2019. годину, у периоду од маја до септембра. Фонд већ 17. годину заредом реализује право на задовољавање развојних потреба дјеце, учешћем дјеце у пројекту", додаје се у саопштењу.

Током свих тих година реализације, у пројекту је учествовало више од 30.200 лица, од којих око 25.000 дјеце најосјетљивијих категорија из свих градова и општина Српске, а обухваћена су дјеца чије је одрастање осујећено неповољним породичним, социјалним и материјалним условима, здравственим и развојним проблемима.

"Они заједно са талентованом дјецом и истакнутим спортистима на инклузивном принципу, проводе осам или десет дана у одмаралишту на мору. Узрасна доб дјеце - учесника је од шест до 15, година, за лица са сметњама у развоју до 17 година и изузетно старија лица са тешким оштећењима", наводи се у саопштењу.