ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2018

ОТКЛАЊАЊЕ ХАВАРИЈЕ ДО ВЕЧЕРИ

 

БИЈЕЉИНА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - До вечерњих часова очекује се успостављање напајања струјом у Бијељини након хаварије у трансформаторској станици "Бијељина један", рекла је Срни портпарол компаније "Електропренос БиХ" Јована Мирковић.

 

"Повукли смо колеге из Тузле и све дежурне електричаре који су од јутрос на терену и очекујемо да би до 18.00 часова могло бити успостављено напајање", најавила је Мирковићева.

Према њеним ријечима, јутрос се запалио један од три трансформатора на овом постројењу и од тада трају напори да се два која нису захваћена пожаром ставе у погон, како би се што прије успоставило напајање.

"Трансформаторска станица `Бијељина један` покрива подручје 55 одсто Бијељине и нама је у интересу да што прије отлонимо квар", навела је Мирковићева.

Она је додала да је ријеч о трансформаторској станици чија је реконструкција започета 2016. године, што је инвестиција од шест милиона марака, али су радови кренули тек у септембру ове године јер се дуго чекало на добијање потребне документације.

"Инвестиција обухвата три нова трансформатора и овакве се ствари не би дешавале", оцијенила је Мирковићева.