ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2018

СОКОЛАЦ СПРЕМАН ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ 56. МОСИ

 

СОКОЛАЦ, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Општина Соколац биће у јулу идуће године домаћин 56. Међуопштинских омладинских спортских игара /МОСИ/.

 

Предсједник Организационог одбора 56. МОСИ Милован Бјелица представио је гостима из 27 општина и градова, на данашњој сједници Скупштине МОСИ, привредне, природне потенцијале, култруно-историјско насљеђе и људске ресурсе Сокоца.

Бјелица, који је и начелник Сокоца, рекао је да је ова општина била домаћин 48. МОСИ игара 2011. године, када је за манифестацију припремљено доста инфраструктуре, која ће омогућити да Соколац буде успјешан домаћин и организатор и 56. МОСИ идуће године.

"Соколац има око 1.200 спортиста, спортску дворану, квалитетан спортски стадион са добрим тереном, помоћно игралиште, припремљене терене за дворанске спортове и терене на отвореном. Припремићемо и четири терена за тенис, као и остало што нам недостаје до почетка МОСИ", најавио је Бјелица.

Он је напоменуо да ће бити мало проблема са смјештајем, али ће се Организациони одбор потрудити да буде обезбијеђено све што је потребно за спортске раднике и спортисте, као и све госте и представнике медија.

Бјелица је рекао да ће општина учинити све да учесници МОСИ пожеле поново да се врате у Соколац.

Он је навео да је Соколац средње развијена општина, која са површином од скоро 700 километара квадратних спада у једну од највећих у бившој Југославији.

Бјелица је рекао да ова локална заједница има око 13.000 становника и да је једна од ријетких у БиХ која је ове школске године уписала један разред првачића више, што говори да људи не одлазе у друге средине.

Предсједник општине Прибој Лазар Рвовић, који је и предсједник Организационог одбора 55. МОСИ, рекао је да је ова спортска манифестација у Прибоју у јулу ове године окупила 2.300 учесника из 29 општина из Србије, Црне Горе и БиХ.

"Са 259 екипа оборили смо рекорд игара и остварили запажене резултате", навео је Рвовић.

Он је нагласио да је Прибој први пут организовао директан пренос игара.

Рвовић је истакао да је неопходна још боља промоција МОСИ на свим нивоима, као највеће спортске аматерске манифестације у југозападној Европи чији је један од циљева зближавање људи и ширење пријатељства.

За предсједника Скупштине 56. МОСИ "Соколац 2019" изабрана је Бојана Марковић, за секретара Скупштине Борјанка Крсмановић, након примопредаје предсједавања Скупштином.

На претходно одржаној сједници Сталног комитета ове спортске манифестације, за предсједника Комитета 56. МОСИ изабран је Дејан Елез, а за секретара комитета Борјанка Крсмановић са Сокоца.

Након тајног гласања, за домаћина 57. МОСИ изабрана је општина Нова Варош.