ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика06/12/2018

НЕПОТРЕБНО РАЗГОВАРАТИ О ДЕТАЉИМА МАП-а

 

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Република Српска јасно је изрекла политички став о НАТО, поручивши да жели војну неутралност и да подржава демилитаризацију БиХ, стога нема потребе да се разговара о техничким детаљима и предностима Акционог плана за чланство, као ни о неопходним реформама, оцијенио је стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић.

 

Говорећи о обезбјеђењу предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, Галијашевић је истакао да о томе не може одлучивати нико, осим Додика.

"Не може неки трећеразредни службеник, попут Мирсада Вилића објашњавати своме шефу, /српском члану Предсједништва БиХ/, шта је у његовом интересу и како да га он обезбјеђује на најбољи начин", рекао је Галијашевић за Радио Републике Српске.

Он је навео да смо сви свједоци како Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ обезбјеђује предсједника Србије Александра Вучића у Поточарима и да нико за тај напад није одговарао.

"Зашто би Додик довео себе у ту позицију? Он је сада као предсједавајући Предсједништва БиХ наредбодавац тим институцијама, наредбодавац у смислу властите безбједности. Његова ријеч је `најстарија`, она се не побија. Не може Мирсад Вилић побијати став предсједавајућег Предсједништва у смислу обезбјеђења", рекао је Галијашевић.

Он сматра да то отвара далеко важније питање - колико је Додик безбједан у Сарајеву и у згради Предсједништва БиХ, јер покушај да се разоружа његова пратња показује намјеру да у Сарајеву нису одустали од угрожавања безбједности, па и живота српског члана Предсједништва.