ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво06/12/2018

У СУБОТУ КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ МИЛАДИНА ЈОВИЧИЋА

 

БИЈЕЉИНА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Комеморациja поводом смрти декана Факултета пословне економије у Бијељини Миладина Јовичића биће одржана у суботу, 8. децембра.

 

Комеморација је заказана за 11.00 часова у просторијама факултета, а сахрана Миладина Јовичића истог дана у 13.00 часова на гробљу Пучиле у Бијељини.

Декан Факултета пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву Миладин Јовичић преминуо је данас у 61. години, након кратке и тешке болести.

Јовичић је рођен 1957. године у селу Угљевичка Обријеж у општини Угљевик, гдје је завршио и основну школу, затим је 1976. године завршио бијељинску Гимназију, а 1980. године је заврио Економски факултет у Бањалуци.

Постдипломске студије уписао је 1984. године у Сарајеву на Економским факултету, а магистарску тезу под називом "Електрична енергија у функцији привредног развоја" одбранио је 1987. године.

Докторирао је на Економском факултету у Источном Сарајеву 2003. године на тему "Мјерење успјешности менаџера као фактор развоја у земљама у транзицији".

Објавио је, самостално и у коауторству, осам књига које третирају област управљања мезоекономским системима, као и више од 35 научних и стручних радова из области менаџмента и предузетничке економије у еминентним домаћим и страним часописима.

Дужност декана Факултета пословне економије у Бијељини обављао је од 2016. године.