ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура06/12/2018

ИЗЛОЖБА СЛИКА АУТОРА ИЗ СРБИЈЕ

 

ПАЛЕ, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У кафе галерији "Писаро" на Палама вечерас је отворена изложба слика аутора Драгослава Хусара из Панчева и Веселина Нишавића из Новог Пазара, који су публици представили 25 слика.

 

Организатор изложбе и предсједник Удружења љубитеља умјетности са Пала Горан Шиник рекао је новинарима да је ово друга изложба коју организују, те да се надају да неће бити и последња.

"Част ми је да представимо такве ауторе као што су Хусар и Нишавић јер су то два барда на просторима Србије и БиХ, људи који су годинама у сликарству. Хусар је велемајстор технике акварел, који својим радовима из којих зрачи топлина плијени широку публику", рекао је Шиник.

Он је навео да Нишавић слика специфично са шпартлом која је тешка техника уља на платну и да је његов сликарски рукопис је препознатљив.

Један од аутора изложбе слика Веселин Нишавић каже да се на Палама осјећа пријатно, да је представио 13 слика.

"Код мене преовладава природа. За коју се боју опредијелим зависи од мотива, а зелена углавном преовладава. Сликам у једној гами и настојим да слике буду приближно исте", навео је Нишавић.

Он је нагласио да се бави и калиграфијом која је ужа специјалност, а мозаик његова велика љубав.

Сликар из Панчева Драгослав Хусар истакао је да се више од 60 година бави акварел техником, да паљанска публика има прилику да види 13 његових слика које су везане са Пале, Јахорину и околину.

Изложба ће бити отворена до 31. децембра.