ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет06/12/2018

УХАПШЕН ПРЕДСЈЕДНИК ПЕРУАНСКОГ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА

 

ЛИМА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Предсједник Фудбалског савеза Перуа Едвин Овиједо ухапшен је данас у оквиру истраге због наводне улоге у банди која је платила путовање и боравак неколико перуанских судија на Свјетском првенству у Русији, изјавио је државни тужилац Хорхе Чавез.

 

Тужилаштво је Овиједа оптужило да је бившем судији Врховног суда Сезару Хинострози дао новац и улазнице за утакмице Свјетског првенства у замјену за изузеће из истраге о убиству двојице синдикалних вођа радника индустрије шећера.

Овиједо и Хиностроза су у више наврате негирали било какво кривично дјело.

Чавез је истакао да је предсједник Савеза ухапшен на основу сумњи да је члан криминалне организације коју су основали судије, адвокати и бизнисмени који су се инфилтрирали у правосудни систем Перуа, јавила је локална телевизија АТВ.

Адвокат Овиједа и његова компанија "Група Овиједо" нису одговорили на захтјев Ројтерса да прокоментаришу изјаве тужиоца.

Фудбалски савез Перуа финансира Међународна федерација фудбалских асоцијација /ФИФА/, која је годинама покушавала да врати углед Савеза, након низа скандала.

Овиједо је на функцији предсједника Фудбалског савеза Перуа од 2015. године, а Врховни суд га је годину дана касније искључио из истраге о убиству двојице синдикалних вођа радника индустрије шећера.