ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија07/12/2018

ЗА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЈУ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ И ПОВРАТНИЧКИХ СЕЛА - ПОЛА МИЛИОНА КМ

 

ФОЧА, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У пројекте електрификације Индустријске зоне Брод и повратничких села у три мјесне заједнице на подручју општине Фоча у наредна два мјесеца биће уложено више од пола милиона КМ, саопштено је из локалне управе.

 

Влада Републике Српске издвојила је 300.000 КМ за електрификацију Индустријске зоне Брод, док је више од 200.000 КМ обезбијеђено из средстава Министарства за људска права и избјеглице БиХ, захваљујући чему ће струја стићи у седам села у фочанским мјесним заједницама Кратине, Козја Лука и Избишно.

У општини оцјењују да је ријеч о веома значајним пројектима јер се на тај начин рјешавају проблеми стари више од двије деценије.

"Сви привредни субјекти у Индустријској зони Брод коначно ће имати уредно снабдијевање електричном енергијом, што је била основна кочница њиховим развојним плановима, док ће у седам села у којима су обновљене куће и у које су се вратили пријератни становници, коначно стићи струја, што ће битно побољшати квалитет њиховог живота", наводи се у саопштењу.

Осим Владе Републике Српске и Министарства за људска права и избјеглице БиХ, пројекте електрификације финансијски подржава и општина Фоча која ће за ту намјену из буџета издвојити око 15.000 КМ.