ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво07/12/2018

ЧУБРИЛОВИЋ: ДЈЕЦА И МЛАДИ - НАЈВЕЋИ ПОТЕНЦИЈАЛ И БУДУЋНОСТ СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић током састанка у Бањалуци са делегацијом Прве дјечије амбасаде у свијету "Међаши" истакао је да су дјеца и млади будућност и највећи потенцијал Републике Српске.

 

Делегација Прве дјечије амбасаде у свијету "Међаши" поклонила је Чубриловићу дјечију столицу која симболично упозорава свијет одраслих и представнике власти да стално мисле на дјецу док доносе одлуке, саопштено је из кабинета предсједника Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је захвалио младим амбасадорима због учествовања у овом хуманом пројекту чији је циљ промоција права дјеце и помоћ најмлађим члановима друштва.

У знак захвалности за друштвени ангажман, Чубриловић је поклонио младим амбасадорима "Змијански вез", обећавши младим амбасадорима да ће Народна скупштина увијек давати пуну подршку њиховом раду.

Млада амбасадорка Мишел Мишковић изразила је захвалност предсједнику Чубриловићу на пријему и подршци пројектима која штите и промовишу права дјеце, те га позвала да посјети Дјечију амбасаду у селу Међаши код Бијељине.

У оквиру пројекта "Хуманизација одраслих преко свијета дјетета", прва дјечија столица је постављена у Скупштини града Бијељине, друга је од данас у кабинету предсједника Народне скупштине Републике Српске, трећа иде у Парламентарну скупштину БиХ, четврта у Савјет Европе, а пета столица у априлу 2019. године путује у Њујорк у Генералну скупштину УН.

Дјечија амбасада "Међаши" основана је 1990. године, а први дјечији амбасадор био је прослављени виолиниста Стефан Миленковић.