ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија07/12/2018

ПОДРЖАН 21 ПРОЈЕКАТ УКУПНЕ ВРИЈЕДНОСТИ 153.980 КМ

 

БАЊАЛУКА, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је резултате јавног конкурса за суфинансирање пројеката из области културе за расподјелу дијела прихода од игара на срећу у овој години, према којима ће бити подржан 21 пројекат са укупно 153.980 КМ.

 

Из области децентрализације у култури биће суфинансирано 20 пројеката, а из области међународне сарадње један, саопштено је из ресорног министарства.

Право учешћа на конкурсу, који је био отворен до 14. септембра, имале су организације, удружења грађана и установе регистроване за обављање дјелатности у области културе у Републици Српској.

На конкурс је стигло 29 пријава за суфинансирање 26 пројеката из области децентрализације у култури и три пројекта из области међународне сарадње.

Комисија за оцјењивање и вредновање пројеката је, на основу општих и посебних критеријума утврђених Правилником о суфинансирању пројеката из области културе за расподјелу дијела прихода од игара на срећу, извршила процјену, вредновала и бодовала пројекте, те предложила листу пројеката са износима за њихово суфинансирање.

Резултати јавног конкурса доступни су на порталу Владе Српске, на страници Министарства просвјете и културе и на порталу еКултура /www.ekulturars.com/.