ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво07/12/2018

НА ЗИМСКОМ ФЕСТИВАЛУ ЗАНАТСКОГ ПИВА ДЕВЕТ ИЗЛАГАЧА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Удружење за промоцију занатског пиварства "Киштра" из Источног Сарајева организоваће у суботу, 22. децембра, шести "Зимски фестивал занатског пива", на којем ће учествовати девет излагача из Републике Српске, Федерације БиХ и Црне Горе, изјавио је Срни предсједник Удружења Ведран Куртеш.

 

Куртеш напомиње да је циљ фестивала промоција културе занатског пиварства, дружење и размјена искустава са другим пиварима, али и упознавање јавности о различитим врстама занатског пива.

"На фестивалу ће се, осим кућних пивара из Источног Сарајева, представити произвођачи занатског пива `Крафт делегат` /Kraft delegate/ из Сарајева, `Рафт бруери` /Raft Brewery/ из Фоче, `Бирократа` /Beerokrata/ са Пала, `Мајстор за пиво` из Источног Сарајева, као и `Фабрика` из Црне Горе", навео је Куртеш.

Куртеш истиче да ће ове године фестивал први пут бити такмичарског карактера, те да ће сви посјетиоци уз улазницу добити "гласачки листић" којим ће изабрати најбољег излагача.

На крају фестивала, биће проглашени побједници, којима ће бити додијељене скромне награде.

"На овај начин желимо да учинимо фестивал интересантнијим и интерактивнијим. Сматрам да ћемо на фестивалу имати квалитетне излагаче, као и занимљива и оригинална пива, тако да посјетиоци неће имати нимало лак задатак у избору најбољих", рекао је Куртеш.

Он је додао да занатско пиво полако, али сигурно осваја тржиште у БиХ, што потврђује све већи број фестивала и сајмова који се у посљедње вријеме организују и на којима се могу пробати различите врсте занатског пива.

"Зимски фестивал занатског пива" биће одржан 22. децембра с почетком у 17.00 часова у просторијама бившег Дома културе Лукавица у Источном Новом Сарајеву, а цијена карте је три КМ, док ће се цијене пива кретати између три и пет КМ.

У вечерњем дијелу фестивала посјетиоце ће забављати "Штраки" бенд из Источног Сарајева, као и ди-џеј Аја.

У организацији Удружења "Киштра" до сада је организовано пет фестивала занатског пива, а и овај пут манифестацију је помогла општина Источно Ново Сарајево, као и спонзори.