ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво07/12/2018

ЋЕРАНИЋ УРУЧИО 15 ИНДЕКСА СТУДЕНТИМА ПРВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ МАСТЕР СТУДИЈА

 

БАЊАЛУКА, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Декан Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци Предраг Ћеранић уручио је данас 15 индекса студентима прве генерације мастер студија Управљање безбједносним ризицима у природним катастрофама.

 

Ћеранић је рекао да је било велико интересовање за мастер студије, које су настале као резултат међународног пројекта "Управљање ризицима од природних катастрофа у земљама западног Балкана", што потврђује и податак да се 35 кандидата пријавило за 15 мјеста, колико је тражено конкурсом.

"Комисија је имала пуне руке посла да одабере најбоље, а свима другима смо пожељели више среће у јуну, када ће бити расписан конкурс за другу генерацију", рекао је Ћеранић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је један од главних разлога за толико интересовање за мастер студије атрактивност програма, али и пажња и значај које је Универзитет у Бањалуци дао Факултету безбједносних наука, као најмлађем члану.

"И ми смо се потрудили да будемо привлачни за студенте, не само за матуранте, већ и за оне који имају високо образовање и желе да се усавршавају у струци", нагласио је Ћеранић.

Он је навео да међу 15 студената има и оних са дипломом Факултета безбједносних наука, али и студената Правног и других факултета који су испунили услове.

"На нама је да овај програм учинимо атрактивним и за наредне генерације", рекао је Ћеранић.

У пројекту учествује 11 универзитета из цијеле Европе од којих је седам универзитета из земаља западног Балкана.

Факултет безбједносних наука Универзитета у Бањалуци први је који је акредитовао овај студијски програм и уписао студенте.