ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима09/12/2018

САОБРАЋАЈ БЕЗ ЗАСТОЈА, ОПРЕЗНО ЗБОГ ПОЛЕДИЦЕ

 

БАЊАЛУКА, 9. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија без застоја и ограничења, а возачима се савјетује да буду опрезни због могуће поледице на појединим путним правцима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

На дионицама на којима се изводе радови измијењен је режим вожње која је регулисана привременом саобраћајном сигнализацијом, чије је поштивање обавезно.

На ауто-путу "9. јануар" Бањалука-Добој на петљи "Маховљани", као и на ауто-путу Бањалука-Градишка због изградње наплатне станице "Чатрња" измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим вожње измијењен је на магистралним путним правцима Челинац-Котор Варош због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, Бањалука-Српске Tоплице на дијелу од Космоса до Нуле, од Ребровца према Челинцу, Крупа на Врбасу-Бочац, те на регионалном путном правцу Дервиши-Клашнице у улицама Пут српских бранилаца и 16. Крајишке бригаде.

Саобраћај је обустављен на регионалном путном правцу Моштаница-Козарска Дубица због санације моста преко ријеке Моштанице.

У Бијељини је завршена изградња канализације на дијелу магистралног пута који пролази кроз град, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча успорено је саобраћа на локалитету Сијерачке Стијене због санације клизишта, као и на регионалном путу Братунац-Дрињача.

Клизишта су успорила саобраћај и на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Аубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, док је на регионалном путу Лопаре-Прибој на снази обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе, који су преусмјерени на алтернативне путне правце.

У Бањалуци је у току изградња кружне раскрснице због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу од пијаце према Ребровцу.

На подручју ФБиХ у току је санација тунела Врандук два, као и два моста на дионици магистралног пута Зеница-Немила због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја. Возила из смјера Зенице користе магистрални пут, док се у супротном смјеру саобраћа алтернативним правцем.

Због санације моста на магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, обустављен је саобраћај теретних возила и преусмјерен на алтернативни правац преко Доњег Вакуфа и Tравника, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. И даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор због радова у Хрватској.