ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика09/12/2018

НЕПОШТЕНО ЈЕ ДА БОШЊАЦИ БИРАЈУ ХРВАТИМА ПРЕДСТАВНИКА

 

САРАЈЕВО, 9. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Декан сарајевског Факултета политичких наука Шаћир Филандра сматра да је "некултурно и непоштено" да Бошњаци наметну Хрватима Жељка Комшића за члана Предсједништва БиХ.

 

"Бошњаци знају и треба да знају да није поштено да они Хрватима бирају члана Предсједништва, њиховог представника. Овај потез је бесмислен и, рекао бих, некултуран", рекао је Филандра.

Он је објаснио да су оправдани протести и незадовољство Хрвата против наметања Комшића за члана Предсједништва БиХ, пренио је портал "Вијести.ба".

"Незадовољство је апсолутно оправдано. Међутим, та се ситуација могла и требала ријешити. Хрвати морају знати да измјена Изборног закона неће бити темељ за успостављање трећег ентитета, као што то сматрају Бошњаци", рекао је Филандра.

Према његовом мишљењу, случај "Комшић" представља "једну велику политичку ујдурму коју су направили људи који су у суштини политички неписмени".

"Сасвим је нормално да Хрвати имају свог човјека кога сматрају својим представником без обзира на то шта у Уставу каже. Ако имате морални став, нека онда свако изабере свог представника", објаснио је Филандра.