ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости12/12/2018

ОД КЕЛНЕРА ДО МИЛИОНЕРА И НАЗАД

 

ВИКТОРИЈА, 12. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Аустралијанац Ден Саундерс, по занимању келнер, живио је четири мјесеца као случајни милионер у невиђеном луксузу јер је од неименоване банке "добио" 1,6 милиона аустралијских долара које је потрошио, а онда одлучио да се пријави полицији.

 

Као обичан радник у пабу, након смјене, отишао је да подигне са банкомата 200 долара. Није имао средстава, па је пребацио новац са "мастер картице" на штедни рачун.

Новац му је исплаћен мада је јасно писало "трансакција је отказана".

Знатижеља је била јача и вратио се до банкомата. Занимало га је може ли добити још 200 долара или можда 500 или 600?

Сваки покушај био је успјешан. Коју год би суму укуцао - новац је стизао. "Чаробни банкомат" слао је сваку суму коју би Саундерс пожелио.

Живио је на високој нози након што је оштетио велику банку за више од 1,6 милиона долара.

Кад је схватио да може да приушти себи све што пожели - није се суздржавао. Потрошио је 20.000 аутралијских долара већ у првих неколико седмица.

Занимала га је забава, добра вина и упознавање људи. Бескрајно је уживао.

Мислио је да ће све бити готово и разоткривено за седам дана, али трајало је четири и по мјесеца и могло је ко зна колико да није прорадила Саундерсова подсвијест.

"Луда грешка" банкомата учинила га је богаташем, али је знао да ће се нешто догодити или да ће неко доћи и "испоставити рачун". Ипак, десило се оно најневјероватније - нико није долазио, сем Саундерсовог страха и савјести.

"Јесам ли међународни лопов који ће само пребацивати новац и никад више неће бити виђен?", питао се он.

Због тога је отишао и све пријавио надлежнима у банци и медијима.

Оптужен је за стицање новца преваром и осуђен на годину дана затвора 2015. године. Узета је у обзир чињеница да се сам пријавио.

Данас Саундерс ради у ресторану за 22 долара по сату. Ни за чим не жали, али признаје да му недостаје сваки дан који је провео у луксузу.

Ипак, више не иде на банкомат да поново покуша исту "трансакцију", наводе аустралијски медији.