ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 06/01/2019

ИСТАКНУТИ РЕЗУЛТАТИ УЧЕНИКА У ПРОШЛОЈ ГОДИНИ

 

БИЈЕЉИНА, 6. ЈАНУАРА /СРНА/ - Ученици средње Економске школе у Бијељини у прошлој години остварили су запажене резултате и побрали бројне признања, учествујући у такмичењима на нивоу општина, Републике Српске, али и региона.

 

У овој, једној од шест средњих школа у Бијељини, несумњиво се радило много и тимски што је резултирало признањима, па је на републичком такмичењу из Књиговодства ученик четвртог разреда Младен Бајић освојио друго мјесто, а ментор је била професор Анђелка Драгић, кажу Срни у овој школи.

Атлетска секција бијељинске Економске школе освојила је низ запажених награда. Ученица четвртог разреда Јелена Васиљевић постала је општински и регионални првак у дисциплини трчања на 800 метара, а на републичком такмичењу освојила је треће мјесто. Ученик трећег разреда Алесандро Манојловић освојио је у дисциплини трчање на 100 метара прво мјесто на општинском и регионалном такмичењу, а на републичком треће мјесто, док је ученик другог разреда Давид Полетан освојио у дисциплини скок у даљ прво мјесто на општинском и регионалном, а на републичком такмичењу четврто мјесто, говоре за Срну професори ове школе.

На републичком такмичењу из Монетарне економије и банкарства Економска школа је освојила треће мјесто. Ученик четвртог пет разреда који је заслужан за ову награду је Зоран Марковић, а професор која га је припремао је Мирела Милић.

Ни рецитаторска секција није заостала за својим младим колегама, па је у 2018. години, учествујући на манифестацији "Вишњићеви дани", прво мјесто у бесједништву освојила Јована Барбу, ученица четвртог разреда, на слободну ауторску тему "Купидон 21. вијека", а Алесандро Манојловић освојио је друго мјесто ауторском бесједом "Савремена забава".

Драмска секција Економске школе ове године је учествовала на два позоришна фестивала средњошколских представа. Један од њих је фестивал "Удахни културу" на којем су ученици наступили са антидрамом Ежена Јонеска "Ћелава певачица", а на фестивалу средњошколског театра "Фешта" у Зајечару наступили су са драмом "Соба" коју је написао и режирао професор ове школе Игор Калајџија.

Економска школа је била домаћин Републичког такмичења у малом фудбалу за ученике основних школа у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске.

У току 2018. године Савјет ученика Економске школе је остварио неколико хуманитарних акција, од којих је једна је била намијењена социјално угроженој дјеци у којој су ученици остављали одјећу или обућу која им више није била потребна, а друга је била намијењена прикупљању новчаних средстава за Немању Костића, једанаестогодишњег дјечака који болује од дијабетеса, у оквиру које су ученици и професори сакупили укупно 377 КМ. Трећа хуманитарна акција била је усмјерена на прикупљање помоћи за дјецу са Косова и Метохије у оквиру које су ученици и професори прикупили укупно 500 КМ.

На приједлог директора Економске школе Бијељина Душка Ђурића Савјет ученика поводом новогодишњих и божићних празника осмислио је кутак у склопу којег су поставили кутију за прикупљање слаткиша, а пакетиће су поклонили Удружењу жена са инвалидитетом "Импулс" у Бијељини.

У просторијама Економске школе у Бијељини одржана је у децембру и презентација пројекта под називом "Заборављене дечије игре и спортови", који реализује Културни парк Ковионица у сарадњи са Народним музејом из Крагујевца, уз подршку Министарства спољних послова Србије.