ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија10/01/2019

ЂОКИЋ: ВЛАДА СРПСКЕ ЛАНИ УЛОЖИЛА У ДИСТРИКТ 2,2 МИЛИОНА КМ

 

БРЧКО, 10. ЈАНУАРА /СРНА/ - Из буџета Републике Српске прошле године је за пројекте у Брчко дистрикту издвојено око 2.200.000 КМ, рекао је министар енергетике и рударства Српске Петар Ђокић.

 

Он је додао да је обезбијеђена и донација Владе Србије од милион евра, тако да је у Брчко дистрикт у 2018. години уложено укупно готово четири милиона КМ.

"Настојимо да помогнемо да живот грађана у дистрикту буде што квалитетнији и у том смислу су активности Владе Републике Српске биле видљиве свих претходних година", рекао је Ђокић новинарима у Брчком гдје је данас свечано обиљежен Дан Републике.

Он је навео да му је посебно драго што се данас у Брчком прославља Дан Републике Српске, истичући да готово половина становништва дистрикта осјећа Српску као своју и жели да на овај начин покаже приврженост идеји Републике Српске.

"Желим да подијелим искрен осјећај радости што заједно са представницима Брчко дистрикта, онима који на посебан начин осјећају живот Српске, славимо њен најважнији празник, а то је Дан Републике", рекао је Ђокић.