ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/01/2019

ОРГАНИЗОВАНО ДАРОВАЊЕ КРВИ

 

КОТОР, 10. ЈАНУАРА /СРНА/ - Невладина организација "Михољски збор" организовала је данас хуманитарну акцију у којој је петнаестак њених чланова добровољно дало крв у Заводу за трансфузију крви Опште болнице у Котору.

 

Предсједник "Михољског збора" Здравко Нишавић истакао је да су задовољни одзивом чланова данашњој акцији.

"Свако добро дјело је богоугодно и све нас је више. Tо је прави показатељ да само добрим стварима можемо да идемо напријед", рекао је Нишавић и најавио да ће "Михољски збор" ускоро основати своје одборе и у другим мјестима Боке которске.

Нишавић је подсјетио на претходну акцију сакупљања хуманитарне помоћи за народне кухиње на Косову и Метохији у оквиру које су дистрибуирали седам шлепера помоћи, преноси портал "ИН4С".

"Оно што смо направили је велико за малу Црну Гору. Донирао је колико је ко могао. Седам шлепера је кренуло за манастирске кухиње у Грачаници, Дечанима. Спремамо се да аутобусом посјетимо све те манастире почетком фебруара", рекао је Нишавић и додао да имају намјеру да при манастиру Михољска Превлака оснују и савјетодавну службу за родитеље и омладину.

Портпарол "Михољског збора" Дејан Кандић истакао је да је акцију подржао Завод за трансфузију крви јер нико од пацијената који су оперисани у протеклих 10 дана није вратио крв, па Завод има проблем са дефицитом.

"Акција је прошла феноменално, а Завод сада апелује да се акција настави у јуну, јулу и августу када су буквално без капи крви", рекао је Кандић.

Свештеник Миајло Бацковић истакао је да је крв једино што вјерници могу од себе да дају другоме.

"Бог нам ју је дао, па је ми враћамо. Велики је благослов кад човјек то може да уради. Хвала свима који сте дали крв и који ћете наставити да дајете себе кроз љубав и пожртвовање у `Михољском збору` и Братству православне омладине", каже Бацковић.

"Михољски збор" је након успјешне акције за учеснике организовао ручак у манастиру Михољска Превлака.