ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима10/01/2019

САОБРАЋАЈ ОТЕЖАН ЗБОГ СЊЕЖНИХ ПАДАВИНА И ПОЛЕДИЦЕ

 

БАЊАЛУКА, 10. ЈАНУАРА /СРНА/ - Због сњежних падавима и поледице саобраћај се отежано и успорено одвија на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја, а због јаког вјетра саобраћај се одвија отежано и не препоручује се на путном правцу Улог-Кланци.

 

Из Ауто-мото савеза Републике Српске посебну пажњу скрећу на подручје, Кнежева, Мркоњић Града, Власеница-Хан Пијесак, преко Хан Погледа, Гацко-Tјентиште, преко превоја Чемерно, те Сарајево-Рогатица, преко Романије, на дионици пута Tрново-Фоча преко Рогоја гдје је обавезна употреба ланаца за теретна возила са приколицом и шлепере.

Због ниске температуре, поледице има и у нижим предјелима, преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина возачи се упозоравају на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Из АМС апелују да возачи на свим путним правцима возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

У Федерацији БиХ снијега на коловозу има на путевима у источним, централним и западним крајевима, као и преко појединих планинских превоја.

Јак вјетар мјестимично ствара сњежне наносе на путевима Шуица-Ливно-Каменско, Рипач-Врточе и Казанци-Босанско Грахово-Ресановци, као и на ширем подручју Посушја, док се због снијега на коловозу успорено саобраћа на путевима Гламоч-Млиништа-Мркоњић Град, Олово-Кладањ.

Поледица се може очекивати на дионицама у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања.