ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/01/2019

ЦВИЈАНОВИЋ: СРПСКУ ЧУВА ЉУБАВ ЊЕНОГ НАРОДА

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да Српску чува љубав њеног народа и снага институција, те да основни задатак свих треба бити мир и стабилност.

 

"Република Српска треба да траје вјечно и зато наше институције морамо чувати, а развијати и унапређивати Републику", рекла је Цвијановићева у обраћању у Касарни "Козара" у Бањалуци на божићном пријему који организује Команда Шесте пјешадијске бригаде са командама и јединицама Оружаних снага БиХ.

Она је истакла да Српска поштује друге, али тражи поштовање за себе.

"Важно је што /Трећи пјешадијски/ пук баштини традицију Војске Републике Српске и што заједно прослављамо наше празнике. Републикa Српска је у срцима свих нас који имамо огромну вјеру и љубав за Републику", рекла је Цвијановићева.

Она је поновила да је Република Српска економски и политички стабилна.

"За њен напредак сви заједнички морамо предано радити. Живјела Република Српска и сви ми са њом", рекла је Цвијановићева.

Бивши замјеник министра одбране у Савјету министара Борис Јеринић каже да се радост Божића жели подијелити са свима јер је то празник љубави и мира.

"Велика част и задовољство је што обиљежавамо Божић са припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ. Хвала вам за досадашњу сарадњу", рекао је Јеринић.

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије благословио је божићну трпезу.