ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/01/2019

ПОСТАВЉЕНА ЧЕТИРИ НОСАЧА ЗА НОВИ ЗЕЛЕНИ МОСТ

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - Монтирана су четири носача за нови зелени мост у Бањалуци, који би у априлу могао бити завршен, речено је Срни у градском Одјељењу за саобраћај и путеве.

 

Из овог одјељења наводе да је припремљен пети носач, те да се његова монтажа очекује у наредним данима, кад буду постављене електроинсталације.

"Постављена су четири носач на пољу између десног обалног и ријечног централног стуба. У наредним данима, када то дозволе временске прилике, биће бетонирана и преостала два носача и лијеви обални стуб", наводе у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Начелник овог одјељења Славиша Сандић рекао је да радови на изградњи новог зеленог моста теку задовољавајућим темпом, с обзиром на временске услове и отежан приступ градилишту због ограниченог радног простора.

Сандић је рекао да се, судећи према темпу радова, може очекивати да у априлу буде завршен нови мост.

"Са циљем обезбјеђења радног платоа потребног за изливање бетонских носача, Град Бањалука, као инвеститор, је у сарадњи са управом Дома пензионера и надлежним министарством обезбиједио потребне сагласности због чега су радови оправдано каснили 30 дана", рекао је Сандић и нагласио да се тренутно не изводе радови на бетонирању због ниске температуре.

Нови зелени мост биће дужине 80 и ширине 14 метара.

Према пројекту, мост ће имати двије саобраћајне траке, а предвиђене су и обостране пјешачке и бициклистичке траке, као и видиковац и модерна расвјета.

Уз нови мост преко ријеке Врбас, биће изграђена и приступна саобраћајница у Улици Гаврила Принципа и реконструисана Улице Бранка Мораче до споја са Козарском улицом.