ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/01/2019

ЦВИЈАНОВИЋ: СРПСКУ ЧУВА ЉУБАВ ЊЕНОГ НАРОДА

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да Српску чува љубав њеног народа и снага институција, те да основни задатак свих треба бити мир и стабилност.

 

"Република Српска треба да траје вјечно и зато наше институције морамо чувати, а развијати и унапређивати Републику", рекла је Цвијановићева у обраћању у Касарни "Козара" у Бањалуци на божићном пријему који организује Команда Шесте пјешадијске бригаде са командама и јединицама Оружаних снага БиХ.

Она је истакла да Српска поштује друге, али тражи поштовање за себе.

"Овај Дан Републике Српске прославили смо свечано и достојанствено. Нажалост, могли бисмо да кажемо да се величина и јачина успјеха, опет кажем нажалост, мјери и количином напада и притисака које трпимо. Ако је то тако, онда можемо бити задовољни зато што је обиљежавање било јако успјешно", рекла Цвијановићева.

Она је рекла да ће Републику Српску очувати љубав народа и снага институција, те да зато неуморно понавља да је важно чувати своје институције и не дозволити никоме да их напада, да их урушава, да умањује њихов значај и капацитет.

Цвијановићева је нагласила да је Република Српска економски и политички стабилна.

"Иза нас је много тешких времена и ниједно то вријеме није било једноставно, нити поштеђено тешких одлука, ни тешких ствари које су нам испостављане, али смо некако успијевали све то да превазиђемо. Имам огромну вјеру у Републику Српску, поготово зато што знам да је она у срцима, али и свакодневним активностима сваког нашег човјека, укључујући све наше људе који функционишу и у оквиру Оружаних снага БиХ", рекла је Цвијановићева.

Предсједник Републике Српске је истакла да институције Српске рачунају на сваког човјека без обзира гдје он радио, функционисао или живио у оквиру Републике Српске.

"Важно је што Трећи пјешадијски пук баштини традицију Војске Републике Српске и што одатле црпе и свој потенцијал, свој капацитет и своју везу са Републиком Српском и што заједно прослављамо наше празнике. Република Српска је у срцима свих нас који имамо огромну вјеру и љубав за Републику", рекла је Цвијановићева.

Бивши замјеник министра одбране у Савјету министара Борис Јеринић каже да се радост Божића жели подијелити са свима јер је то празник љубави и мира.

"Велика част и задовољство је што обиљежавамо Божић са припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ. Хвала вам за досадашњу сарадњу", рекао је Јеринић.

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије благословио је божићну трпезу.