ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/01/2019

СТЕФАНОВИЋ: ПРИШТИНА ДОСТАВИЛА САМО РЕПЛИКЕ ЧАУРА

 

БЕОГРАД, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да чауре, које је Београд добио од Приштине послије убиства Оливера Ивановића, нису оригиналне, већ пластичне реплике, те да се на основу њих не може утврдити које је оружје кориштено.

 

Он је навео да стручњаци кажу да су те чауре недовољно добре да би се потврдиле или демантовале сумње о томе које је оружје кориштено.

"Какве закључке можемо да донесемо кад не располажемо доказима `из прве руке`. Ето каква је сарадња, иако смо ми максимално заинтересовани да се открију убице и налогодавци, сарадња са Приштином и Еулексом није уопште озбиљна и то не зато што ми не желимо", рекао је Стефановић новинарима у Палати "Србија".

Он је појаснио да експерти указују да постоје и други типови оружја од чијих чуара остају слични трагови и да су зато потребне оригиналне чауре.

Министар правде Нела Кубуровић рекла је новинарима да је Србија одговорила на свих осам захтјева Приштине у вези са истрагом о убиству Ивановића.

Она каже да је посљедњи одговор прослијеђен прије два дана посредством Делегације ЕУ.

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године испред просторија странке у Косовској Митровици.