ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима11/01/2019

УСПОРЕН И ОТЕЖАН САОБРАЋАЈ ПРЕКО ПЛАНИНСКИХ ПРЕВОЈА

 

БАЊАЛУКА, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - Због снијега и поледице, саобраћај је отежан и успорен на путевима Власеница-Хан Пијесак, преко превоја Хан Поглед, Гацко-Tјентиште, преко превоја Чемерно, те Сарајево-Рогатица, преко Романије, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

 

Саобраћај је отежан и на путним правцима Tрново-Фоча, преко превоја Рогој, Мркоњић Град-Млиништа, Карановац-Кнежево-Угар и Шипово-Ново Село.

Из АМС наводе да су екипе на терену и да чисте и посипају све критичне дионице.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз, а могуће је и обрушавање сњежних лавина, нарочито на путу Добро Поље-Брод на Дрини.

У нижим предјелима коловози су мјестимично мокри и клизави, а због ниске температуре, могућа је и поледица, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима.

У Федерацији БиХ угаженог снијега и леда на коловозу има на путевима Прилука-Гламоч-Млиниште, Коло-Tомиславград-Шуица и на ширем подручју Босанског Грахова.

Из АМС упозоравају возаче који се крећу магистралним путем Шуица-Ливно, преко планинског превоја Борова Глава, на учестале изласке дивљих коња на коловоз.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од пола сата.