ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/01/2019

СНСД ОДБАЦУЈЕ ПОЛИТИКУ УЦЈЕНА И УСЛОВЉАВАЊА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да СНСД снажно одбацује политику уцјена и условљавања, коју према представницима српског народа у заједничким институцијама покушавају да проводе званичници СДА и Жељко Комшић, којег је управо та партија бошњачким гласовима инсталисала у Предсједништво БиХ.

 

"Воља српског народа изражена на протеклим општим изборима мораће да се поштује или заједничке институције неће радити", рекао је Кошарац кометаришући изјаву Комшића да ће подржати избор Зорана Tегелтије за предсједавајућег Савјета министара уколико се усвоји документ под називом "Годишњи национални програм за НАTО".

Кошарац је оцијенио да су Комшићеве поруке опасне, посебно порука да не би имао ништа против да одлазећи Савјет министара са Денисом Звиздићем на челу остане у техничком мандату наредне четири године.

"Жељко Комшић очигледно говори оно што мисле у СДА и у неким амбасадама у Сарајеву које раде против Републике Српске и српског народа. Tо су опасне намјере да се поново у заједничким институцијама изигра изборна воља српског народа и ми то итекако препознајемо", поручио је Кошарац.

Он је позвао српске министре у техничком мандату Мирка Шаровића, Драгана Мектића и Игора Црнатка да поднесу оставке на министарске позиције и у потпуности преузму посланичке мандате на које их је народ у Републици Српској изабрао.

"Сваки даљи останак Шаровића, Мектића и Црнатка у одлазећем Савјету министара БиХ представља подршку политици уцјена и условљавања, коју проводе СДА, Жељко Комшић и дио представника међународне заједнице у Сарајеву", нагласио је Кошарац.

Он је поновио став СНСД-а да не треба бирати сталне комисије Представничког дома парламента БиХ све док Предсједништво БиХ не именује новог предсједавајућег Савјета министара и док се прецизно не дефинише структура власти у заједничким институцијама БиХ.

"Ми не желимо да продужавамо живот Савјету министара БиХ у техничком мандату. Tражимо да се у потпуности и без икаквог условљавања проведе изборна воља српског народа изражена на протеклим општим изборима", закључио је Кошарац.