ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/01/2019

ФОРМИРАЊЕ САВЈЕTА МИНИСTАРА ЗА МЈЕСЕЦ ДО ДВА

 

БИЈЕЉИНА, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Демократског савеза /ДЕМОС/ Недељко Чубриловић изјавио је данас да очекује да ће Савјет министара бити формиран за мјесец до два.

 

Коментаришући могућност да одлазећи сазив Савјета министара остане у техничком мандату и наредних годину дана, па и дуже, Чубриловић је рекао да је у БиХ све могуће с обзиром на околности које диктирају избор Савјета министара, као и на неозбиљност којом поједине странке приступају том питању, али да не жели да вјерује у то.

"С обзиром на то, могуће је да се деси и једна таква ствар. Ипак, нећу да вјерујем да ће руководство БиХ дозволити себи да тако дуг период проведе практично без Савјета министара, без једне полуге без које, практично, није могуће доносити адекватна рјешења која су у користи за грађане БиХ", рекао је Чубриловић, који је и предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић рекао да је његов нови услов да подржи именовање Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара усвајање годишњег националног програма за НАТО, те да, ако се то не догоди, нема ништа против да одлазећи сазив Савјета министара са Денисом Звиздићем на челу остане у техничком мандату наредне четири године.