ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/01/2019

УРУЧЕНЕ СTИПЕНДИЈЕ ДОНАTОРА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

КОСОВСКА МИTРОВИЦА, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Шесторо српске дјеце са Косова и Метохије примило је данас стипендије које су им обезбиједила двојица анонимних добротвора из Републике Српске, уз посредовање бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

 

Николија Максимовић из села Гризиме, Александра Станковић из села Одевце код Косовске Каменице, Миљана Славковић из села Рабовце код Липљана, Никола Пешић и Немања Павловић из Звечана и Давид Ракић из Косовске Митровице добили су по 400 евра за наредна четири мјесеца.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милорад Арлов рекао је да ће стипендије добротвори обезбјеђивати све до пунољетства српских дјечака и дјевојчица.

"Један од двојице анонимних донатора је продао имовину у Зеленици у Црној Гори и планира да цио износ од око 120.000 евра да у добротворне сврхе", рекао је Арлов.

Он је честитао новогодишње и божићне празнике српској дјеци са Косова и Метохије, најављујући да ће број стипендија у наредном периоду бити повећан.

Арлов је после уручења стипендија положио цвијеће и упалио свијећу на мјесту гдје је 16. јануара прошле године убијен Оливер Ивановић, предсједник Грађанске иницијативе "Слобода демократија правда".

"Полагањем цвијећа и паљењем свијеће одајем пошту великом Србину и борцу за права Срба на Косову и Метохији и опстанак Космета у саставу државе Србије, рекао је Арлов Срни, изражавајући огорчење што још нису пронађени налогодавци и убице једног од најутицајнијих Срба са Косова и Метохије.

Захваљујући се у име корисника Негован Станковић из Одевца рекао је Срни да он и његова породица - супруга и три кћерке, не знају на који начин да се захвале добротвору изузев, да му пожеле дуг живот и добро здравље.

"Ова стипендија коју прима моја Александра омогућује ми да кћеркицама обезбедим књиге, одећу и обућу. Да није те помоћи, не знам како бих успео да их све три школујем", каже Станковић.