ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/01/2019

ПОЗИВ БРИТАНЦИМА ДА РАЗМОТРЕ ОДЛУКУ О ИЗЛАСКУ ИЗ ЕУ

 

ЛОНДОН, 12. ЈАНУАРА /СРНА/ - Посланици у парламентима скоро свих чланица ЕУ потписали су заједничко писмо у којем од британске јавности траже да размотри одлуку о изласку из европског блока.

 

У писму, чије је потписивање организовао посланик из аустријског парламента Јозеф Вејденхолцер, наводи се да остатак континента "уз стрепњу" посматра дешавања у Британији.

"Нерадо би интервенисали у вашу домаћу политку, али не можемо да не примјетимо резултате посљедњих анкета у којима све већи број гласача жели поново да размотри одлуку о Брегзиту, јер је сада јасно да је ситуација много другачија од обећања које је дала кампања за излазак из чланства прије скоро три године", истиче се у писму.

Представници свих посланичких групација од конзервативаца, либерала, социјалиста и зелених напомињу да поштују и жале због одлуке Британије да изађе из ЕУ.

"Евентуалну одлуку Лондона да остане у ЕУ топло ћемо поздравити и радићемо на реформама и побољшању европског блока тако да буде у што бољем интересу свих грађана", додаје се у писму.

Једина чланица ЕУ чији посланици нису потписали писмо је Кипар.