ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика15/01/2019

ИЗМЈЕНЕ КРИВИЧНОГ ЗАКОНА У ПРВОМ КВАРТАЛУ ОВЕ ГОДИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 15. ЈАНУАРА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас Срни да би у првом кварталу ове године требало да буду утрђене измјене и допуне Кривичног закона Српске, јер су поједини чланови закона слабо примјењивани у пракси или нису били довољно јасни.

 

Вишковић је рекао да се разматра и могућност да буде прописана затворска казна од три и више година за све који не поштују одлуке органа Републике Српске, те да се о овоме чека мишљење стручне јавности.

"Уколико не буде правних сметњи, свакако ћемо ово уврстити у измјене и допуне Кривичног закона. Формирана је радна група с циљем анализе законске регулативе, а посебна пажња биће посвећена проблематици која се односи на радне односе", додао је Вишковић.

Он очекује да ће ускоро бити завршена анализа да би Влада могла да одлучи у ком дијелу ће бити извршене измјене и допуне Кривичног закона Републике Српске.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је раније да ће у Народној скупштини бити разматране измјене и допуне Кривичног закона Српске којима ће бити прописана затворска казна од три и више година за све који не поштују одлуке органа Републике Српске.