ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/01/2019

ВЛАДИКА СТЕФАН: У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ ПУТИНА ОЧЕКУЈУ СА ВЕЛИКОМ РАДОШЋУ

 

БЕОГРАД, 16. ЈАНУАРА /СРНА/ - У Храму Светог Саве у Београду са великом радошћу очекују руског предсједника Владимира Путина који је и приликом претходног боравка у Београду посјетио ову цркву, рекао је старјешина Храма владика Стефан.

 

Владика Стефан истиче да је ријеч о радо виђеном госту и да ће приликом Путинове посјете Храму бити присутни Његова светост патријарх српски Иринеј и предсједник Србије Александар Вучић.

"Очекујемо братски и пријатељскси сусрет", рекао је владика Стефан за РТС.

Владика Стефан подсјећа да је на Путинову иницијативу почела помоћ руске стране за украшавање унутрашњости Храма и да ће мозаик бити јединствен у свијету.

Он је додао да ће мозаик сасвим другачије изгледати када све буде завршено и када се прилагоди расвјета, те да ће се тек онда видјети његова љепота.

Владика Стефан је рекао да је Влада Србије помогла завршетак Храма, као и руска страна чији су мајстори дошли да раде мозаик.

Он је навео да је у Храму свечано, јер се обиљежава 800 година самосталности Српске православне цркве /СПЦ/ и јер се ове године планира његов завшетак.

Долазак предсједника Русије Владимира Путина у Храм Светог Саве привлачи велику пажњу и очекује се да ће га тамо дочекати велики број људи.