ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво16/01/2019

ПРИЈАВЉЕНА 33 УЧЕСНИКА ЗА ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСT

 

ГРАДИШКА, 16. ЈАНУАРА /СРНА/ - Архијерејско намјесништво Српске православне цркве у Градишци организоваће на Богојављење, у суботу, 19. јануара, богојављенску литију и пливање за Часни крст на ријеци Сави, за које је пријављено 33 учесника.

 

Архијерејски намјесник градишки протојереј ставрофор Гојко Слијепчевић рекао је да су за пливање за Часни крст пријављена 33 учесника, те да очекује да ће, као и прошле године, богојављенска литија окупити више од 3.000 вјерника.

Слијепчевић је позвао вјернике да на Богојављење у 9.00 часова у храму Покрова Пресвете Богородице у Градишци присуствују Светој литургији, коју ће служити више свештеника, када ће бити обављено и велико освећење богојављенске водице.

Он је позвао вјернике и да учествују у богојављенској литији која ће у 11.00 часова из порте Храма кренути према ријеци Сави код Кајак клуба, гдје ће у 12.00 часова бити освећена богојављенска водица, одржано пливање за часни крст, уручен златник, као и награда побједнику и захвалнице свим учесницима.

Слијепчевић је истакао да је прошле године одлучено да се након 77 година поново организује богојављенска литија и пливање за Часни крст, те да је бројност овог скупа показала да су то вјерници у Градишци са радошћу и ишчекивали.

Прошле године је први до Часног крста на ријеци Сави допливао службеник Полицијске управе Градишка Рајко Лајић.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: