ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/01/2019

ЗА ЧАСНИ КРСТ ПЛИВАЋЕ 51 ПЛИВАЧ

 

ПРИЈЕДОР, 18. ЈАНУАРА /СРНА/ - У Приједору ће сутра по шести пут бити организована богојављенска литија, а 51 учесник пливаће за Часни крст у ријеци Сани.

 

Протојереј-ставрофор Ранко Малетић рекао је Срни да ће се на вечерашњој молитви у 17.00 часова у Цркви Свете Tројице окупити сви чланови Организационог одбора манифестације и пријављени кандидати.

"Богојављење је велики празник и жеља организатора је да га обиљежимо достојанствено, како доликује православној вјери, тако да ће вечерас, послије молитве и благослова, сви заинтересовани за пливање у Сани потписати изјаву да пливају на сопствену одговорност" рекао је Малетић.

Он је потврдио да ће у 9.00 часова бити служена литургија, а од 11.00 часова почиње велика богојављенска литија улицама Приједора, док је спуштање крста у воду и почетак пливања заказан за 12.00 часова.

Из Организационог одбора најављено је да ће у програму учествовати културно-умјетничка друштва "Доктор Младен Стојановић" и "Козара", хор официра војске и полиције, свештеници и представници градске управе, а очекују се да им се придруже и становници Приједора.

Покровитељи догађаја су црквена општина Приједор и градска управа.

Претходних пет година срећу да први доплива до Часног крста имао је Данијел Дрљача.