ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/01/2019

ГРАД СА ПОВОЉНИМ АМБИЈЕНТОМ ЗА СТРАНЕ ИНВЕСТИТОРЕ

 

ТРЕБИЊЕ, 18. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је веома важно што је Требиње оцијењенo као град који има повољан привредни амбијент за стране инвеститоре.

 

Чубриловић је навео да је на данашњем састанку у Требињу са вршиоцем дужности градоначелника Мирком Ћурићем упознат о плановима ове локалне заједнице за ову годину и резултатима у 2018.

"Челни људи града имају визију на који начин унаприjeдити живот грађана Требиња, како створити услове за нове инвестиције и омогућити инвеститорима да што једноставније долазе до документације на основу које могу да раде", рекао је Чубриловић новинарима.

Он је истакао да га радује чињеница да град Требиње биљежи велики напредак у области станоградње.

"Само у посљедњих годину дана изграђено је више од 500 стамбених јединица. А што је још важније, тржиште за ту станоградњу постоји", рекао је Чубриловић.

Он је додао да је важно ријешити проблем вишка запоселних у Градској управи.

"Требиње је једно вријеме било оптерећено као локална заједница са великим бројем запослених у градској администарцији. То се, ипак, рјешава на квалитетан начин", рекао је Чубриловић.

Вршилац дужности градоначелника Требиња Мирко Ћурић рекао је након састанка де је позитивно оцијењено све што се ради у Градској управи.

Он је истакао да је урађено много ствари које се могу примијенити у осталим општинама и градовима Републике Српске.

"Важно је да без сарадње са Владом Републике Српске и Народном скупштином нема напретка. А ми имамо изузетно добру сарадњу", рекао је Ћурић.

Чубриловић се данас састао и са генералним директором "Електропривреде Републике Српске" Луком Петровићем. На састанку је истакнуто да је ово предузеће стуб развоја Републике Српске.

Чубриловић је упознат и са вишемилионским пројектима који ће бити реализовани у наредном периоду.