ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/01/2019

ПУТИНОВА ПОСЈЕТА НЕ МОЖЕ ДА СМЕТА ЕВРОПСКОМ ПУТУ

 

БЕОГРАД, 18. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је посјета руског предсједника Владимира Путина била изузетно важна у политичком и економском смислу и да апсолутно не може да засмета Србији на путу евроинтеграција.

 

"Ти односи су јако добри, водимо транспарентну и искрену политику. Брисел зна за наше традиционалне везе, политичке и економске, као и што Москва зна за аспирације Србије у ЕУ", рекла је Брнабићева новинарима након уводног дијела шесте пленарне сједнице Националног конвента о ЕУ.

На питање да ли Путинова посјета може да засмета Бриселу, Брнабићева је истакла да је добро да постоји земља која је овако стратешки позиционирана, да је најближе чланству ЕУ, а са друге стране има добру комуникацију са Русијом, која је важна и ЕУ.

"Било је важно да се чује Путинова порука да Русија подржава дијалог Београда и Приштине и да ће подржати свако решење које Београду одговара", рекла је Брнабићева.

Она је оцијенила као велику част то што је предсједник Руске Федерације одликовао предсједника Србије Александра Вучића орденом Александра Невског.