ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима20/01/2019

ОПРЕЗНО ЗБОГ УГАЖЕНОГ СНИЈЕГА НА КОЛОВОЗУ У ВИШИМ КРАЈЕВИМА

 

БАЊАЛУКА, 20. ЈАНУАРА /СРНА/ - Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а угаженог снијега има на путним правцима Сарајево-Рогатица, Власеница-Хан Пијесак, Tрново-Фоча, Гацко-Tјентиште, те на ширем подручју Мркоњић Града и Кнежева.

 

У ФБиХ угаженог снијега има на путевима Ливно-Дрвар-Босански Петровац, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље, Бугојно-Нови Tравник, Ливно-Гламоч-Мркоњић Град и Ливно-Купрес.

Преко превоја Макљен на дионици Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље због снијега је обавезна је употреба ланаца за теретна возила са приколицом и шлепере.

Из Ауто-мото савеза Српске упозоравају возаче на учестале изласке дивљих коња на превоју Борова Глава на магистралном путу Шуица-Ливно, посебно у јутарњим и вечерњим сатима.

Магла смањује видљивост на дионицама Купрес-Шуица, Коњиц-Мостар и Јабланица-Прозор, а возачима са савјетује додатан опрез и због поледице које има на путевима у вишим предјелима, на мостовима и на прилазима тунелима.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је на дионицама на којима се изводе радови, те регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На ауто-путу "9. јануар" Бањалука-Добој на петљи "Маховљани" измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на ауто-путу Бањалука-Градишка због изградње наплатне станице "Чатрња".

Режим вожње измијењен је на магистралним путним правцима Челинац-Котор Варош због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, те Бањалука-Српске Tоплице на дијелу од "Космоса" до Нуле, од Ребровца према Челинцу, Крупа на Врбасу-Бочац, те на регионалном путном правцу Дервиши-Клашнице у улицама Пут српских бранилаца и 16. Крајишке бригаде.

Саобраћај је обустављен на регионалном путном правцу Моштаница-Козарска Дубица због санације моста преко ријеке Моштанице, док ће на регионалном путном правцу Обудовац-Лончари долазити до измјене у одвијању саобраћаја због изградње пјешачке стазе.

У Бијељини је завршена изградња канализације на дијелу магистралног пута који пролази кроз град, али се саобраћај теретних возила и даље одвија искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча успорено је саобраћа на локалитету Сијерачке Стијене због санације клизишта, као и на регионалном путу Братунац-Дрињача.

Клизишта су успорила саобраћај и на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Аубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, док је на регионалном путу Лопаре-Прибој на снази обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе, који су преусмјерени на алтернативне путне правце.

У Бањалуци је у току изградња кружне раскрснице због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу од пијаце према Ребровцу.

У ФБиХ због санације тунела Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.