ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана07/02/2019

УСВОЈЕНА ИНФОРМАЦИЈА О ОБАВЕЗАМА ИЗ ПРОЦЕСА ПРИДРУЖИВАЊА ЕУ

 

БАЊАЛУКА, 7. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Влада Републике Српске усвојила је данас информацију о обавезама које за БиХ и Српску проистичу из процеса придруживања ЕУ са прегледом мјера и активности реализованих током прошле године, као и о оствареним резултатима у приближавању прописа Републике Српске прописима ЕУ.

 

Циљ ове информације јесте презентовање остварених резултата у 2018. години и наступајућих обавеза у свим сегментима процеса придруживања ЕУ, међу којима је политика интегрисања, односно спровођење обавеза институција у Српској и БиХ које произилазе из Споразума о стабилизацији и придруживању, а који је ступио на снагу 1. јуна 2015. године.

"То су и усклађивање законодавства Српске са правном тековином ЕУ и правним актима Савјета Европе, процес програмирања и спровођења финансијских инструмената ЕУ која су на располагању БиХ и Српској, превођење због потреба процеса европских интеграција и обуке у области европских интеграција", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

У саопштењу се наводи да ће информација бити упућена Народној скупштини Српске на разматрање и усвајање.

Влада Српске је на данашњој сједници усвојила "Програм безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске 2019-2022. година".

Овај програм подржава и прати реализацију главних и оперативних циљева дефинисаних "Стратегијом безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске 2013-2022. године".


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: