ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура08/02/2019

ПРИКАЗАН ФИЛМ О НИКОЛАЈУ ГОГОЉУ, МАНИФЕСТАЦИЈА ПРОДУЖЕНА

 

БРАТУНАЦ, 8. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Филм "Гогољ, почетак" режисера Јегора Баранова о познатом руском књижевнику Николају Гогољу приказан је вечерас у Братунцу у оквиру манифестације "Дани руске културе".

 

Директора братуначког Дома културе Радован Петковић рекао је да ће због израженог интересовања грађана за руске филмове манифестација, која је вечерас требало да буде затворена, бити продужена до наредне вечери када ће бити приказан филм "Висоцки, хвала што сам жив".

И данас је већи број грађана посјетио изложбу "Вјечна Русија" која се састоји од 25 фотографија древних руских манастира саграђених између 9. и 16. вијека на простору између Крима и Санкт Петербурга, а који представљају ремек дјела руске архитектуре.

Само један од тих манастира није био девастиран у вријеме совјетске власти, али их је већина обновљена након распада Совјетксог савеза и пада комунизма.

Изложба је отворена прије четири дана, изузетно је посјећена и како каже Петковић, биће отворена још неколико дана и након затварања "Дана руске културе".

Ова манифестација отворена је у понедјељак, 4. фебруара, братимљењем Братунца и руског града Рошаља из Подмосковске области.

Организатор "Дана руске културе" је Дом културе Братунац уз подршку општине и Амбасаде Русије у БиХ.