ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/02/2019

У ТОКУ ЦЕРЕМОНИЈА ОТВАРАЊА ЕЈОФ-а

 

САРАЈЕВО, 10. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Културно-умјетничким програмом, којим је представљена култура и традиција три конститутивна народа БиХ, на Олимпијском стадиону "Асим Ферхатовић Хасе" у Сарајеву вечерас је почела церемонија отварања Европског омладинског олимпијског фестивала - ЕЈОФ 2019.

 

Након уводног културно-умјетничког дијела, услиједио је дефиле спортиста из 46 земаља учесница ЕЈОФ-а.

Према протоколу отварања, предвиђено је да почетак ЕЈОФ-а 2019 озваничи предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Церемонији отварања, поред предсједавајућег Додика, присуствују и чланови Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић, предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић, министар иностраних послова у техничком мандату Игор Црнадак, те бројни званичници из земаља региона међу којима су премијер Сјеверне Македоније Зоран Зајев.

Отварању присуствују у име градова домаћина градоначелници Источног Сарајева Ненад Вуковић и Сарајева Абдулах Скака.

ЕЈОФ је највећи спортски олимпијски фестивал за младе спортисте између 14 и 18 година, који се организује сваке двије године, у виду љетног и зимског фестивала, а домаћини овогодишње манифестације су градови Источно Сарајево и Сарајево.

Млади спортисти из 46 европских земаља, њих више од 1.500, такмичиће се у осам спортова - алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.