ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника11/02/2019

СТИЖЕ 130 ПОЛИЦАЈАЦА У ИСПОМОЋ САРАЈЕВСКОЈ ПОЛИЦИЈИ

 

САРАЈЕВО, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Кантон Сарајево данас долази 130 полицајаца из других кантона као испомоћ у потрази за одбјеглим вишеструким убицом Едином Гачићем /42/.

 

Министар унутрашњих послова Кантона Сарајево Адмир Катица поручио је да ће учинити све да убица буде пронађен, а како би се безбједност појачала данас стиже додатних 130 полицајаца, преносе федерални медији.

Комесар Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево Мевлудин Халиловић рекао је да се провјеравају све дојаве грађана у вези са Гачићем, због сумње да је у суботу вече убио и припадника Федералне управе полиције Махира Бегића на локалитету Суходол у близини Tарчина, те да је већ запримљено неколико стотина позива забринутих грађана.

Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево расписала је и оперативну потрагу за Гачићем, у којој се наводи да је наоружан и опасан.

Гачић је прошле седмице на подручју општине Коњиц убио Сауда Султанића, након чега се дао у бјекство.

Един Гачић био је припадник злогласног одреда "Ел муџахедин", а прије овог починио је још два убиства. Он је 1998. године убио саборца Исмета Гунића, а 2002. године живот је одузео својој мајци.