ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/02/2019

ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАНО 367 ОСОБА ВИШЕ У ОДНОСУ НА 2017. ГОДИНУ

 

ШАМАЦ, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Дому здравља Шамац у прошлој години регистровано је укупно 14.367 здравствено осигураних, што је за 367 особа више у односу на 2017. годину.

 

Директор Дома здравља Шамац Јован Живковић рекао је да здравствене услуге становницима општине пружа 10 породичних тимова и специјалисти који долазе из Опште болнице "Свети Апостол Лука" из Добоја.

"Регистрација и пререгистрација обавља се до краја сваке календарске године и сви становници који имају боравак у општини Шамац имали су право и обавезу да се региструју код неких од тимова породичне медицине, дјеца до шест година код одговарајућег педијатра по избору, а жене код одговарајућег гинеколога", рекао је Живковић.

Он је додао да је број неосигураних лица мањи, за шта не зна разлог, али су они који живе на овом простору остварили здравствену заштиту по неком основу.

"Имамо значајан пад регистрованих код педијатра јер су се пререгистровали код другог педијатра ван Дома здравља Шамац, тако да је око 300 дјеце мање у односу на 2017. годину", рекао је Живковић.

Он је навео да све услуге које не могу да пруже љекари запослени у Дому здравља пацијенти могу да остваре у најближој регионалној болници у Добоју или да те прегледе обаве унутар Дома здравља гдје долазе специјалисти седмично или једном у 15 дана, четвртком и петком.

"Са упутницом породичног љекара остварују право на специјалистичку услугу код љекара који долазе из Опште болнице Добој", истако је Живковић.

Он је додао да је за ово доба године повећан број респираторних инфекција.