ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/02/2019

ПОВЕЋАН БРОЈ МИГРАНАТА

 

ГРАДИШКА, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - На подручју које покрива Полицијска управа Градишка од почетка године евидентирана су 174 мигранта, и то 89 у јануару и 85 у десет дана фебруара, док их је у цијелој прошлој години евидентирано 299, рекао је данас начелник ове управе Бојан Шкорић.

 

"Од почетка године забиљежен је појачан прилив миграната, али није било дешавања која би значајано нарушила безбједност", рекао је Шкорић новинарима.

Шкорић је истакао да је полиција мигранате највише проналазила у Градишци, у близини границе, уз обалу ријеке Саве и на аутобуској станици, а у мањем броју случајева и у Српцу.

Он је појаснио да је контрола границе у надлежности Граничне полиције БиХ, а контрола и боравак странаца у надлажности Службе за послове са странцима и Министарства безбједности БиХ у техничком мандату, којима полиција предаје пронађене мигранте, а они их даље преузимају и смјештају у миграционе центре.

"Основни задатак МУП-а Српске и Полицијске управе Градишка је да обезбиједи повољно стање безбједности. Без обзира на повећан прилив миграната нисмо имали догађаје који би нарушили безбједност. Имали смо евидентирано само једно кривично дјело изнуде у току прошле године, које је мигрант починио према другом мигранту", навео је Шкорић.

Он је додао да је Полицијска управа Градишка појачала присуство полицајаца на терену и да у потпуности контролишу ситуацију, те поручио грађанима да не страхују за безбједност и да пријаве полицији ако примијете мигранте.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: