ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија11/02/2019

ЗА МАЛЕ ПРОЈЕКТЕ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА 120.000 KM

 

БАЊАЛУКА, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Бањалучка Градска управа је овогодишњим буџетом планирала издвајање укупно 120.000 КМ за подршку такозваним малим пројектима мјесних заједница, који се односе на ситне интервенције - рјешавање мањих инфраструктурних радова, као и уређење значајних објеката на подручју свих насеља.

 

Овај јединствени пројекат Градска управа од 2017. године реализује са савјетима свих 57 бањалучких мјесних заједница.

Начелник градског Одјељења за општу управу Сања Павловић рекла је Срни да се мали пројекти, које делегирају мјештани, односно савјети мјесних заједница, односе на рјешавање мањих инфраструктурних радова, спољашње и унутрашње уређење објеката и дворишта мјесних заједница, као и уређење значајних објеката и њихове околине на подручју свих насеља.

Путем јавног позива свака мјесна заједница може да предложи највише два пројекта у појединачној вриједности до 2.500 КМ.

Овогодишњи позив, према најави надлежног одјељења, требало би да буде расписан у другој половини године.

За пројекте који су одабрани по позиву из прошле године, Градска управа ће према достављеним спецификацијама за сваки пројекат мјесне заједнице у марту расписати јавну набавку за избор извођача радова.

Према подацима ресорног одјељења, у међувремену, у прошлој години реализовани су мали пројекти за 40 мјесних заједница.

Из овог одјељења наводе да је на тај начин, између осталог, реконструисано постојеће спортско игралиште у Улици Јасмира Малчића на Побрђу, саниран кров на Дому културе у Пискавици, те уређене учионице у подручној Основној школи "Свети Сава" у Павловцу.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: